Ekonomi

Asya’nın ilk spot BTC ve ETH ETF’leri Hong Kong’da resmen işlemlere başladı

Investing.com – Asya’nın ilk spot Bitcoin ve Ethereum ETF’leri Hong Kong’da işlemlere açıldı.

Amatörlerin bile profesyoneller gibi kazanabileceği dünyaya adım atın. InvestingPro şimdi %20 indirimde. Kupon kodu: INVTROZEL1A

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Hong Kong Borsası’nda bugün 6 spot BTC ve ETH borsa yatırım fonu, resmi olarak sunulmaya başladı. Hong Kong’un bu adımı, özerk bölgenin Asya’da kripto piyasasının merkezi olma yolunda son derece önemli olarak görülüyor.

Hong Kong Exchanges and Clearing’de (HKEX) bugün piyasa sürülen altı ETF şu şekilde: Bosera HashKey Bitcoin ETF, Bosera HashKey Ether ETF, ChinaAMC Bitcoin ETF, ChinaAMC Ether ETF, Harvest Bitcoin Spot ETF ve Harvest Ether Spot ETF.

Hong Kong’da ETF onayları kripto sektörüne yönelik genişleme planları çerçevesinde bu ayın başında verildi ve varlık yönetim şirketleri China Asset Management, Harvest Global, Bosera ve HashKey’in başvurularına yeşil ışık yakıldı.

Hong Kong’da ayrıca yabancı nitelikli yatırımcıların da spot kripto ETF ticareti yapmasına izin veriliyor. Ancak Çinli yatırımcıların bu ürünlere yatırım yapması henüz yasak. Bu kısıtlamanın ise Hong Kong’da ETF ticaretini olumsuz etkileyebileceği düşünülüyor.

Diğer yandan Hong Kong’da sunulan kripto ETF’lerini ABD’deki benzerlerinden ayıran önemli bir özellik yatırım esnekliği olarak öne çıkıyor. Zira yatırımcılar, bu ETF’leri Bitcoin ya da Ethereum ile satın alabilir ve itibari para karşılığı olarak satabilir. Bunun tam tersi de geçerli olurken bu özellik, yatırımcılara iki yönlü yatırım esnekliği sağlıyor. Bloomberg ETF analisti Rebecca Sin ise bu özellikle ilgili yaptığı yorumda BTC ve ETF tutan herkesin böylelikle varlıklarını ETF’ye dönüştürebileceğini söyledi.

Hong Kong’da halihazırda daha önce onay verilen 3 adet vadeli Bitcoin ETF ürünü bulunuyor. HKEX tarafından yapılan açıklamada vadeli kripto ETF’lerin 2022 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana kripto varlık bazlı ETF’lere ilginin arttığı belirtildi. Bu durumun ise spot kripto ETF’lerine zemin oluşturduğu düşünülüyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

yapraklihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu